Зустріч з головою Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за достроковими виборами Президента України Таною де Зулуета провів Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов.

Сторони обговорили майбутні президентські вибори в Україні та взаємодію між спостерігачами і органами державної влади щодо їхньої безпеки й ефективної роботи. Олександр Турчинов запевнив, що після 25 травня завершиться процес повного формування системи влади в нашій країні.

Попри найбільші проблеми із голосуванням у день виборів на території Автономної Республіки Крим, повністю окупованій російськими військовими, глава парламенту поінформував, що ЦВК робить усе можливе, аби жителі Криму могли проголосувати на материковій частині України. Насамперед це стосується Херсонської області, яка межує з Кримом. Кримчани зможуть проголосувати також і в інших регіонах, повідомляє прес-служба Президента.

Досить складною залишається ситуація в деяких місцях Луганської і Донецької областей, де терористи намагаються захоплювати виборчі комісії, шантажувати громадян та робити все для перешкоджання проведенню прозорих і чесних виборів. «Але ці локальні провокації не вплинуть на загальний результат виборів у країні, — сказав Олександр Турчинов, наголосивши, що влада робить усе, щоб громадяни могли проголосувати у всіх регіонах України.

У цьому контексті влада зацікавлена у співпраці зі спостерігачами місії ОБСЄ. Адже нинішня місія, за словами Тани де Зулуета, найбільша за всю історію українських виборів. «Для нас надзвичайно важливе питання проведення виборів в Україні», — наголосила вона, додавши, що місія прагне, щоб спостерігачі були присутні у всіх місцях, де відбуватиметься голосування.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»