Президент Петро Порошенко провів телефонні розмови з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і Прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом.

Він повідомив високопосадовцям, що, незважаючи на протидію бойовиків, групі інспекторів у складі 8 представників ОБСЄ, 2 — Австралії, 2 — Нідерландів забезпечено доступ до місця падіння збитого літака рейсу МН17. «Виконавши свої функції, о 16.02 група благополучно повернулась у безпечну зону до місця базування. Місію успішно здійснено», — передає слова Президента його прес-служба.

Окрім цього, він поінформував Марка Рютте та Тоні Ебботта про ратифікацію Верховною Радою угод із Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння малайзійського літака та з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування.

З 1 серпня на місці падіння літака в щоденному режимі працюватимуть фахівці цивільної поліцейської місії. Тож важливо, щоби бойовики дотримувались рішення про припинення вогню в радіусі 20 км так само, як це роблять сили АТО.

Президент особливо відзначив, що нині українська влада демонструє консолідацію зусиль та стабільну роботу. Зокрема, парламент висловив вотум довіри Кабінету Міністрів і підтримав урядові законопроекти про зміни до держбюджету та Податкового кодексу, які дадуть змогу збільшити фінансування Збройних сил.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»