Кругом хороша моя Золотоноша. Це прислів’я згадую щоразу, коли йдеться про це місто на Черкащині. Правда, ще кілька років тому не виглядало воно так, як говорить народна мудрість. Розбиті дороги, невпорядкованість, проблеми з каналізацією, водопостачанням, брак коштів у місцевому бюджеті… Словом, увесь набір проблем райцентру з глибинки.

З приходом у міську раду нової команди на чолі з головою Віталієм Войцехівським ситуація почала швидко змінюватися на краще. А сам міський голова тепер має репутацію одного з найуспішніших в області. Створюючи привабливі умови для роботи наявних підприємств та відкриваючи нові, міська влада дбає про зміцнення економічного потенціалу. Значним чином завдяки допомозі місцевих підприємств центр міста набув сучасного привабливого вигляду. Тут приділяють посилену увагу ремонту шляхів. А втілення нових проектів — будівництво спорткомплексу, реконструкція водогону та водовідведення, спорудження другої черги очисних споруд та інші — сприятимуть поліпшенню всієї соціальної інфраструктури міста.

Причому намагаються господарювати розумно й ощадливо. Приміром, незабаром планують побудувати у місті резервуар чистої води, в якому зберігатиметься денний її запас. За словами заступника міського голови Золотоноші Олега Масла, резервуар заповнюватимуть вночі, коли електроенергія значно дешевша. Затрати сподіваються окупити вже через 14 місяців.

Досвід невеликих європейських міст тут прагнуть утілювати в практику. Приміром, міське звалище твердих побутових відходів впорядковують на зразок побаченого у французькому містечку Ізер, яке стало побратимом Золотоноші. На сьогодні працюють над оновленням водогону, адже старі труби у багатьох місцях аварійні.

Потроху реформують усю комунальну сферу. Головна ставка — на поліпшення роботи єдиного КП «Водоканал», яке нині технічно переоснащується. Це підприємство, по суті, надає послуги не лише з водопостачання та водовідведення, а й благоустрою та інших потреб жителів міста.

Золотоноша на очах змінюється. Уже тепер місто виглядає як справжня галерея — сірі паркани перетворюються на промовисті художні твори, виконані в національному дусі. Це місцеві майстри пензля роблять під керівництвом художниці Валентини Строкань.

А ще Золотоношу називають містом чорнобривців. Скільки їх та інших квітів у місті висаджують щороку — важко й підрахувати. З чорнобривців плетуть вінки, ними прикрашають одяг…