Бізнес сподівається на оперативне і ефективне рішення проблем в результаті спільної розробки концепції реформування митниці, передає УКРІНФОРМ.

Таку думку висловили в Європейській бізнес асоціації (ЄБА), коментуючи ініціативу залучення громадськості до реформування Митної служби, запропоновану замміністра прибутків і зборів Віталієм Науменком.

«Експерти Асоціації бачать позитивний момент у підписанні багатостороннього меморандуму (про спільну розробку реформи митниці) у тому, що він передбачає створення так званого спостережливого світла, на яке будуть покладені функції моніторингу виконання тих завдань і цілей, які задекларувало Міністерство прибутків і зборів», – відзначає ЄБА.

При цьому, провідні фахівці у сфері митної політики сподіваються, що цей орган зможе детально, оперативно і ефективно опрацьовувати і вирішувати проблеми бізнес-співтовариства і допоможе сформулювати концепції і напрями подальших реформ у митній сфері.

У свою чергу директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин вважає, що участь бізнес-кіл у реформуванні митниці слід розглядати у контексті завдання по мінімізації корупції.

«Якщо вийде (участь бізнесу в реформі), буде добре», – сказав В. Юрчишин.

На його думку, у зв'язку з цим обов'язково слід проводити моніторинг і відстежувати результати в реальному часі. При цьому він зазначив, що часу на реформування дуже мало: «Робити реформу слід швидко, у нас немає півтора-двох років, слід швидко позбавлятися від гострих місць».