Напевно, дельфіни і морські леви навіть не уявляють, яку доброчинну справу роблять, виступаючи перед дітками з особливими потребами. Ці незвичайні тварини дарують дітворі по-справжньому щасливі хвилини життя. У маленької публіки світяться й усміхаються очі.

Понад 15 тисяч дітей-сиріт, з інвалідністю, з малозабезпечених сімей щорічно безкоштовно відвідують шоу Міжнародної мережі дельфінаріїв «Немо». Ось і цього разу до Міжнародного дня інвалідів Київський дельфінарій спільно з Міжнародним благодійним фондом «Діти Чорнобиля за виживання» влаштували дітям з особливими потребами та чорнобильцям чудове свято з морськими артистами «Тепло сердець даруєм дітям».

— Ця акція покликана привернути увагу держави і суспільства до проблеми дітей-чорнобильців, — каже президент МБФ «Діти Чорнобиля за виживання» Людмила Закревська. — Хоч Чорнобильська трагедія сталася давно, проте від її наслідків і досі страждають люди, особливо це відображається на дітях.

Благодійне шоу побачило 400 дітей з Київської, Сумської та Житомирської областей, зокрема з найбільш забруднених радіацією районів — Народицького та Овруцького. За словами Людмили Закревської, маленькі жителі цих місцевостей через високу активність радіації дуже хворобливі. У них більш уражені органи травлення і нирки, їм постійно потрібна лікувальна підтримка. Фонд разом з іноземними партнерами закуповує необхідне медичне обладнання, аби хоч трохи поправити здоров’я дітям та їхнім сім’ям.

У Київському дельфінарії «Немо» також піклуються про психологічний та фізичний стан юних відвідувачів. Тут постійно проходить курс дельфінотерапії — комплекс реабілітаційних та корекційних занять. Дельфіни своєю цілющою енергетикою допомагають діткам з дитячим церебральним паралічем, із синдромом Дауна, з раннім аутизмом, з неврозами та психічними розладами тощо.

— Такі благодійні акції у нас відбуваються протягом року, — розповідає адміністратор дельфінарію Поліна. — Намагаємось охопити якнайбільше маленьких відвідувачів. Цього разу, крім дітей з особливими потребами та чорнобильців, на нашому шоу побували і сім’ї з дітками, які переселились із зони АТО.