Відчуйте різницю! Нині в Маріуполі на Донеччині субсидії тим, хто їх потребує, оформляють за три тижні, а в недалекому майбутньому, після створення електронної бази жителів міста, ця процедура займатиме не більш як 20 хвилин. І це тільки один прогнозований результат програми «Новий муніципалітет», яку тут почали реалізовувати з ініціативи Фонду розвитку Маріуполя і за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Головна мета співпраці — необхідність пожвавити реформи, початком яких тут стали центр адміністративних послуг, додаток «Соціальний інспектор» та електронна приймальня міської ради для звернень місцевих жителів. Загалом у перспективній програмі представлено чимало напрямів, виконання яких сприятиме подальшому реформуванню системи муніципального управління, створенню сучасних комфортних умов для обслуговування жителів міста і навіть тимчасово окупованих територій Донбасу. Зокрема існує спеціальна програма, розрахована на молодь по той бік лінії розмежування, яка бажає навчатися і працювати на законних підставах за сучасними стандартами.

Ще однією особливістю нововведень стала «Муніципальна школа», до якої саме завершився прийом, а незабаром «школярі»-претенденти після співбесід з організаційним комітетом пройдуть відповідний курс навчання, після чого зможуть працевлаштуватися у міській раді.