Незважаючи на складну ситуацію в країні, українська влада разом із місією МВФ розробили скоригований план реформ для реалізації Програми stand-by для погодження  Радою директорів МВФ, яка відбудеться у другій половині серпня. Про це сказав у ході телефонної розмови з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард Президент Петро Порошенко.

Він запевнив керівника міжнародної фінансової структури, що Україна готова виконати всі зобов’язання в рамках Програми МВФ stand-by. Петро Порошенко також повідомив, що він провів зустріч з Арсенієм Яценюком, Головою Верховної Ради Олександром Турчиновим та керівниками фракцій, під час якої домовлено провести голосування про довіру уряду, повідомляє прес-служба Президента.

У свою чергу Крістін Лагард застерегла українських політиків від популізму та зайвих обіцянок під час передвиборчої кампанії, адже в нинішньому фінансово-економічному стані України їх неможливо буде реалізувати. Її висновок: «Україні необхідно рухатися в рамках програми уряду, яка знайшла підтримку в МВФ і є реалістичною».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»