На всій території України спостерігається надзвичайна велика активність виборців під час голосування на позачергових виборах Президента України. Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський під час брифінгу в Будинку Уряду в неділю, 25 травня.

«З моменту відкриття виборчих дільниць спостерігаєте небувала активність виборців. Явка дуже висока», – заявив він.

При цьому Станіслав Речинський наголосив, що на цьому тлі різко контрастує ситуація, яка склалася в Донецькій і Луганській областях, де щодо учасників виборчого процесу «застосовується терор»: «Нинішні вибори унікальні тим, що вони проводяться в двох областях практично в стані війни».

Станіслав Речинський заявив, що з метою забезпечення належного рівня безпеки під час проведення позачергових виборів і охорони громадського порядку залучено 82 тис. 78 працівників правоохоронних органів і 17 тис. 528 членів громадських формувань. Безпосередньо на виборчих дільницях несуть службу 64 тис. 264 особи, а 30 тис. 458 забезпечують охорону порядку в громадських місцях. У резерві перебуває ще біля 5 тис. співробітників правоохоронних органів.

Також станом на 12:00 в органи внутрішніх справ надійшло 19 повідомлень про порушення, які стосуються виборчого процесу (9 з них стосувалися порушень у Донецькій області, 4 – Луганській, 2 – Запорізькій і по одному в Одеській, Тернопільській, Херсонській і Харківській областях). Усі повідомлення пов’язані з пошкодженням приміщень або майна виборчих комісій, зокрема, вони стосувалися спроб підпалу на виборчих ділянках.

 Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ