МЗС України звернулося до Росії російською мовою, щоб Москва нарешті змогла зрозуміти, що від неї потрібно заради миру і безпеки в Україні. Зокрема, українське зовнішньополітичне відомство закликало учергове Росію посилити контроль на кордоні з Україною. 

Таку заяву в середу на брифінгу в Києві зробив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає УКРІНФОРМ.

«Якщо російська сторона не розуміє, що від неї вимагає Україна і міжнародне співтовариство заради миру і безпеки в нашій країні і регіоні, я повторю спеціально для неї це ще раз і російською мовою. Ми закликаємо Росію посилити контроль на кордоні з Україною, щоб запобігти проникненню бойовиків і терористів з території Росії в Україну», – сказав Перебийніс російською мовою.

Він також закликав РФ відкликати з України «російських диверсантів, які тероризують і вбивають громадян України, змусити своїх підопічних скласти зброю і здатися в руки правосуддя». «Чекаємо, що Росія використає вплив на своїх же призначенців, так званих керівників організацій «ЛНР» і «ДНР», щоб зупинити беззаконня з їх боку, розв'язане ними насильство», – підкреслив Перебийніс.

Представник МЗС висловив надію, що голос «розуму і здорового глузду» переможе в Росії. «Лише в цьому випадку на сході України запанує мир і порядок», – підкреслив дипломат.

Він також порадив Росії не списувати усі проблеми на сході України на антитерористичну операцію. «Прийшов час для Росії навчитися дивитися правді в очі, знайти в собі мужність і визнати власні помилки, перестати називати біле чорним, а чорне білим. Росія повинна врешті-решт, виходячи з власного досвіду на Кавказі, зрозуміти, що антитерористична операція – це вимушена і правомірна реакція на силові дії проросійських і російських бойовиків в Україні. Чим довше російська влада гратиме з нами і зі всім світом в ігри нерозуміння, тим більше горя і страждання це принесе як українському, так і російському народам», – підкреслив Перебийніс.