У ряді районів Харківщини скасовано уроки в школах через люті морози, передає УКРІНФОРМ з посиланням на департамент освіти і науки облдержадміністрації.

«У зв'язку зі зниженням температури повітря тимчасово припинено навчально-виховний процес у школах восьми районів Харківщини: Близнюківському, Валківському, Зачепилівськом, Ізюмському, Куп`янському, Сахновщинському, Чугуївському, Шевченківському. Із завтрашнього дня уроки будуть припинені ще в шести районах: Богодухівському, Дворічанському, Зміївському, Кегичівському, Коломацькому, Краснокутському», – відзначили в департаменті.

Заняття будуть відновлені з 3 лютого, пообіцяли в департаменті.

Як підтвердила черговий синоптик Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко, якщо в Харкові сьогодні удень температура тримається біля позначки мінус 18 градусів, то в Харківській області - мінус 22 градуси.

«Становище посилює сильний східний вітер. До ночі температура повітря в області впаде до мінус 31 градуса. Завтра вдень буде 20-25 градусів морозу. Сам факт пов'язаний з ультраполярним вторгненням арктичних мас повітря. До 3 лютого нічна температура встановиться в межах 22 градусів морозу, денна - мінус 15», – додала Ляшенко.

Як передавало агентство, у зв'язку з погодніми умовами заняття для молодших школярів скасовані в Дніпропетровську і в деяких районах Запорізької, Луганської, Донецької і Сумської областей.