Виповнилося 40 років з дня першого Всесоюзного пісенного конкурсу «Кримські зорі», який свого часу став стартовим майданчиком для молодих, а нині відомих виконавців. І ось через 20 років здобуття, з ініціативи голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова добре і світле свято для всіх талановитих дітей відродили. 

Днями у Ялті відбувся фінал конкурсу, де 16 юних вокалістів — хлопців та дівчат з усього Криму — продемонстрували свої співочі вміння. Їх майстерність з неприхованим інтересом оцінювало компетентне журі під керівництвом народного артиста України та Росії  Іллі Рєзніка. До складу журі також увійшли народні артисти України композитор Олександр Злотник, заслужений діяч мистецтв України Юрій Рибчинський, співаки Іван Попович та Іво Бобул, а також володарка I премії Всесоюзного конкурсу «Кримські зорі» 1988 року співачка Ніна Шестакова.

Журі було непросто визначитися з переможцями. «Учасники фестивалю — це самородки з глибинок, із сіл та селищ. Діти талановиті, у них в усіх є хороші вокальні дані, добре підібрано репертуар. Думаю, що претендентів на три призові місця більше. Тому я запропонував зробити по два другі й треті місця», — сказав Ілля Рєзнік.

Третє місце розділили між собою Ельмаз Ібадуллаєва (Євпаторія) і Рузанна Мелікян (Феодосія). Друге — Айше Рамазанова (село Суничне, Білогірський район) та Дар’я Сінкевич (село Оріхове, Сакський район). Абсолютною  переможницею визнали Катерину Лопатіну (село Схід, Красногвардійський район). Усі вони отримали статуетки «Кришталеве вітрило» з бронзовим, срібним та золотим скрипковими ключами.

Також усі учасники фіналу відтепер мають звання дипломантів конкурсу «Кримські зорі», спеціальні ексклюзивні значки фестивалю, премії та путівки в український дитячий центр «Молода гвардія». Нагородили й учасників відбіркових турів фестивалю-конкурсу, в яких узяли участь майже 400 юних талантів.

— Я впевнений, що ми зробили важливу і потрібну справу: дали їм змогу проявити себе. У них велике майбутнє, — сказав по завершені свята голова Радміну Криму ініціатор відродження фестивалю Анатолій Могильов.

У свою чергу голова журі фестивалю Ілля Рєзнік сказав, що «Кримські зорі» в перспективі можуть вийти на міжнародний рівень: «Чудово, що цей фестиваль відродився. Гадаю, він  розвиватиметься, міцнішатиме, стане всеукраїнським, а потім і міжнародним».