Вночі поблизу Станиці Луганської на Луганщині озброєні люди напали на відділ прикордонної служби.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Як розповіли в Держприкордонслужбі, близько 23.00 до місця дислокації відділу прикордонної служби «Станиця Луганська» під'їхала група з 30 осіб, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, і висунула ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Їм було категорично відмовлено.

Після отримання підкріплення о пів на першу ночі нападники почали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомета і ручних гранат. З найближчих будинків у прикордонників стріляли снайпери. Бій тривав півтори години.

Прикордонники відбили три атаки на свій підрозділ і змусили нападників відступити. Однак навколо відділу прикордонної служби продовжують зосереджуватися снайпери.

Під час бою з застосуванням гранат прикордонники знищили дві вогневі точки, з яких працювали снайпери. Військові також пошкодили дорожній каток, яким нападники пробили ворота на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені і контужений.

 

З метою адекватного реагування на різке загострення обстановки на ділянці прикордонної служби «Станиця Луганська» оперативно стягнуто прикордонні резерви, проінформовані Штаб АТО та взаємодіючі правоохоронні органи.