На території ТОВ «Порт Очаків» прийнято в експлуатацію першу чергу комплексу з перевантаження та зберігання зернових культур компанії «Ю-Порт Очаков» місткістю 20 тисяч тонн. Площа забудови становить понад три тисячі квадратних метрів. Річний обсяг перевантаження зерна — 250 тисяч тонн. На новому підприємстві вже створено 66 робочих місць.

Комплекс забезпечуватиме прийом зернових вантажів з автомобільного та водного транспорту, накопичення, зберігання та відвантаження на морські судна.

В урочистому відкритті комплексу взяли участь представники місцевої районної влади, адміністрації Миколаївського морського порту, керівництво Адміністрації морських портів України, керівництво ТОВ «Порт Очаків». Заступник голови ДП «Адміністрація морських портів України» Олександр Голодницький зазначив: «Поки що адміністрація не встигла зробити конкретні корисні кроки для укріплення і розвитку термінала, але цей проект вже є у фінансовому плані АМПУ на 2014 рік. Окрім того, раніше відбулась державна експертиза проекту будівництва глибоководного порту в Очакові, і цей проект стане реальністю».

З відкриттям термінала місто отримає додаткові переваги. Фото надане автором

Начальник адміністрації Миколаївського морського порту Василь Іванюк подякував за важливе сприяння в будівництві комплексу місцевій владі, керівникам органів місцевого самоврядування. Адже левова частка заслуг у будівництві перевантажувального комплексу належить представникам місцевої влади. Новий об’єкт дуже важливий для Очакова, тому що це не тільки потужний інфраструктурний проект, а й нові робочі місця, додаткові надходження до бюджету.

Також на території ТОВ «Порт Очаків» збудовано першу чергу складу для прийому з автомобільного транспорту, зберігання та відвантаження зернових культур насипом або генеральних вантажів. Місткість складу становить  9500 тонн. На підприємстві створено 19 робочих місць.