У межах ініціативи Міністерства культури з популяризації культурної спадщини віце-прем’єр і профільний міністр В’ячеслав Кириленко разом з учнівською молоддю оглянув експозицію Національного музею історії України. Там побували понад 600 учнів боярської школи, ліцею «Наукова зміна», медичного ліцею, школи №25, гімназії №48 та інших шкіл Києва і Київської області. Разом з учителями і співробітниками музею вони склали пазл карти України.

«1 вересня для школярів має стати справжнім днем відкритих дверей у музеях у всій країні, — зауважив урядовець. — Думаю, музеї підтримають таку ініціативу, адже емоції, які виникають під час перегляду експозицій, передаються іншим і спонукають до відвідування закладу. Та й загалом не уявляю, як можна вивчати, наприклад, курс історії, не буваючи в музеях і не знайомлячись з артефактами».

Ця подія підтверджує, що освіта і культура завжди мають іти поряд, щоб діти знали і любили свою країну. «Ми маємо робити все, щоб школярі і студенти прагнули відвідувати культурні заклади. І певні кроки в цьому напрямку вже реалізовано. Наприклад, Міністерство культури та Міністерство освіти і науки підписали відповідний спільний лист, який стимулює цей процес, — цитує слова В’ячеслава Кириленка прес-служба відомства. — Упевнений, що в музеї школярі побачили багато цікавого і відкрили для себе нові сторінки історії нашої держави. Їхні знання й розуміння, відчуття своєї ідентичності — необхідна умова формування справжньої нації».

Урядовець закликав усі музеї бути активними в реалізації подібних акцій. Скажімо, у Національному музеї історії України майже щодня відбуваються культурно-мистецькі події. Після зниження вартості вхідного квитка відчутно зросла кількість відвідувачів, що дало змогу збільшити дохід музею від основної діяльності майже на 70% порівняно з аналогічним періодом торік. Міністерство культури виступило з ініціативою популяризувати відвідування школярами закладів культури до святкування Дня знань. Ініціатива містить підтримку і сприяння у відвідуванні школярами і студентами осередків культури, проведення відповідних семінарів, лекцій, екскурсій, збільшення кількості днів безкоштовного відвідування тощо. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»