Рівно два роки знадобилося колективу Сумського державного університету, аби запрацював стоматологічний навчально-науковий корпус. На новий підрозділ медичного інституту, що входить до складу вишу і який щойно прийняв перших відвідувачів, освітяни витратили 15,4 мільйона гривень власних коштів.

Як наголошує ректор СумДУ Анатолій Васильєв, черговою новобудовою університет ствердив свою навчально-наукову та соціальну місію. Протягом останніх років стало правилом вводити в експлуатацію нові об’єкти інфраструктури, що споруджуються за власноруч зароблені кошти.

У стоматологічному корпусі передбачені всі умови для ефективного навчання, наукових досліджень, лікування. Тут є стоматологічні та  рентгенологічний кабінети, до нового року  запрацює зуботехнічна лабораторія.

Основою корпусу стала занедбана і майже зруйнована будівля, що входить до комплексу «Садиба Параски Штеричевої» — пам’ятки архітектури XIX століття загальною площею майже 3 гектари. До речі, до її спорудження причетний відомий зодчий, перекладач, просвітитель Олександр Паліцин.

Під час реконструкції будівельники звели другий і третій поверхи, витримавши єдиний архітектурний стиль, притаманний будівлям. В одній із них — головній — нині розташований університетський санаторій-профілакторій.

Медичний інститут СумДУ прийняв перших студентів — майбутніх стоматологів два роки тому. Тож навчальний заклад невпинно оновлюється. Тут є студентська стоматологічна поліклініка на 20 крісел, комп’ютерні, фантомні класи тощо.

Відкриття корпусу стало справжнім святом для студентів, викладачів, численних гостей. З приємною подією присутніх привітали голова Сумської ОДА Микола Клочко, заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик, міський голова Сум Олександр Лисенко та інші.

За словами Анатолія Васильєва, наступним етапом у відновленні архітектурної пам’ятки стане реконструкція колишнього клубу (флігеля). Ця робота доволі об’ємна і триватиме кілька років.