Згідно із затвердженим Верховною Радою Криму бюджетом на 2014 рік,  загальний обсяг доходів бюджету автономії становить майже 5 мільярдів 377,6 мільйона гривень, що на 12% більше, ніж торік. За словами міністра фінансів республіки Сергія Копитова, трансферти з Держбюджету становитимуть 2999,6 мільйона гривень, дотація вирівнювання — 121,8 мільйона, цільові субвенції — 2723,0 мільйона.  Що ж до видатків бюджету, то вони затверджені у розмірі майже 5,3 мільярда гривень.

У цьогорічному бюджеті більше коштів спрямовано на соціальний захист населення. Вперше передбачено кошти на часткову компенсацію послуг доглядальниць, які опікуються інвалідами Другої світової війни, а також виплату одноразової допомоги у розмірі 500 гривень воїнам-інтернаціоналістам, батькам і вдовам загиблих і зниклих безвісти воїнів.  До 70-річчя визволення півострова від фашистів одноразові виплати отримають її учасники, які цього року  збільшили з 200 гривень до 1 тисячі гривень. Грошові винагороди також чекатимуть на кримчан, що мають стаж роботи понад 50 років. Також на півострові планують впровадити соціальне таксі, на функціонування якого буде спрямовано 3,5 мільйона гривень.

Крім того, збільшено видатки на охорону здоров’я, освіту, культуру і спорт. В освіті вперше закладено кошти на організацію харчування учнів 5—11 класів. На охорону здоров’я додатково планується спрямувати майже 17 мільйонів гривень для виплат працівникам екстреної медичної допомоги. Також передбачено і виплату надбавок та матеріальної допомоги медичним працівникам. Як зауважив Сергій Копитов, ці гроші отримають майже 1800 медичних працівників, середньомісячна додаткова сума для лікарів становитиме близько 740 гривень, середнього медичного персоналу — 590. Він також зауважив, що всі програми, які стосуються різних соціальних виплат населенню за рахунок республіканського бюджету, фінансуватимуть і  надалі.

Також на півострові реалізовуватиметься Програма економічного та соціального розвитку. Серед ключових напрямів цього документа — 51 інвестиційний проект на суму  майже 10 мільярдів доларів. Передбачається виконання понад двох десятків республіканських програм. Серед них нові — програма «Дошкільне дитинство Криму», спрямована на розвиток та підтримку дошкільних закладів, і програма поводження із твердими відходами.