Майже одразу після затвердження Верховною Радою президентських кандидатур на посади міністра оборони, начальника Генерального штабу й першого заступника Глави Адміністрації Президента глава держави Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових структур. Під час наради Президент привітав Валерія Гелетея з призначенням на посаду міністра оборони, а також представив керівникам силових структур першого заступника Глави АПУ Юрія Косюка.

«Я вважаю його найкращим менеджером, який має досить жорсткий стиль управління. Він має якісно поліпшити ситуацію з наведенням ладу в системі тилу, забезпечення логістики, тендерних процедур», — підкреслив Президент.

Глава держави доручив міністру оборони Валерію Гелетею, Юрію Косюку та голові Державної прикордонної служби Миколі Литвину в стислі терміни доповісти про ситуацію щодо покращення забезпечення військ, формування ефективної системи логістики та рішучих кроків у боротьбі з тероризмом.

Того самого дня Петро Порошенко представив офіцерському складу Міністерства оборони новопризначеного очільника відомства Валерія Гелетея. Глава держави назвав головним завданням, яке на сьогодні стоїть перед новим армійським керівництвом, збереження територіальної цілісності України.

«Бажаю, щоб під керівництвом міністра оборони Збройні сили одержали перемогу, зберегли територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Сьогодні відбувається боротьба за незалежність України, — наголосив Петро Порошенко. — На плечі міністра лягає висока відповідальність за мир, спокій, перемогу на Донбасі, життя людей і за те, щоб армія діяла швидко та ефективно».

Глава держави заявив, що українська армія має очиститися від тих, хто паразитує на ній, витягуючи бюджетне фінансування, повідомляє прес-служба Президента. Розповів він і про призначення нового керівника Державного концерну «Укроборонпром». «Я переконаний, що новітні зразки озброєння, які досі не випускалися у зв’язку з тим, що фінансування розкрадалося, нарешті мають надійти у війська. Їх сьогодні конче не вистачає на Сході», — зауважив глава держави.

Говорячи про боєздатність української армії, Петро Порошенко зазначив, що під час наради з керівниками силових відомств він доручив представити до державної нагороди льотчика Су-24, який зумів не лише посадити літак після влучення в нього ракети, а й знищити зенітну установку противника. «На таких прикладах має виховуватись український солдат, українська армія, і я не маю жодного сумніву, що з такою силою духу ми здатні перемогти будь-якого супротивника», — констатував Петро Порошенко.

Насамкінець він подякував Михайлу Ковалю за гідне виконання обов’язків міністра оборони і побажав йому плідної роботи на посаді заступника секретаря РНБО. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»