День відкритого декларування провели на Тернопільщині. Під час цієї акції волонтери в яскравих футболках «Декларуй. Україну будуй!» роздавали відповідну друковану продукцію та диски на зупинках громадського транспорту й у тролейбусі, прикрашеному малюнками переможців конкурсу «Податки очима дітей».

Виконати свій громадянський обов’язок закликали також знані краяни, які прийшли до центру обслуговування платників, щоб публічно заповнити декларації. «Я завжди вчасно декларую доходи і сплачую податки, щоб не бути винним перед державою, тоді краще спиться й краще живеться», — зазначив голова правління ПАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський. Народний артист України Гриць Драпак також справно щороку подає декларацію про доходи: «Треба, щоб усі платили податки: і ті, хто має багато грошей, і ті, хто менше».

Як повідомили в інформаційно-комунікаційному відділі головного управління Міндоходів у Тернопільській області, з початку року понад 4400 краян повідомили про доходи, які отримали торік, з них більше половини мають право на податкову знижку. Чи не найчастіше декларанти заявляють про отримання спадщини та подарунків. Уже четверо мільйонерів на Тернопіллі задекларували власні статки. Сума їхніх доходів становить майже 6,3 мільйона гривень.