«Україна тримається на таких героях, як ви», — так Президент Петро Порошенко звернувся до військовослужбовців, які зазнали поранень під час Антитерористичної операції на Донбасі, а тепер перебувають на лікуванні у Головному військово-медичному клінічному центрі. Глава держави подякував десантникам за мужність та героїзм, проявлені у боях. «Ваші імена — назавжди в серцях українців», — наголосив він.

Окрім цього, Петро Порошенко високо оцінив внесок аеромобільних військ в успіх Антитерористичної операції у Луганській та Донецькій областях. У цьому контексті зазначив: «Весь український народ пишається тим, як десантні бригади — 25-та, 79-та, 80-та та 95-та — виконують свої військові завдання. Десантники завжди там, де важко. Всі наші штурмові операції здійснені їхніми силами».

Петро Порошенко вручає нагороду пораненому бійцю. Фото Михайла МAРКIВA

Президент поцікавився потребами військовослужбовців та доручив забезпечити їх усім необхідним для лікування і реабілітації, в тому числі й протезами. Тим, хто відзначився у боях, вручив державні нагороди. Зокрема орден «За мужність» III ступеня отримав старший сержант Олександр Пономарьов. Зазнавши поранення у бою під містом Красний Лиман Донецької області, він не припиняв вогню та забезпечив розгортання основних підрозділів. Орден Богдана Хмельницького III ступеня вручено лейтенантові Олександру Чорпіті, який був поранений у бою в місті Лисичанську Луганської області, відмовився від евакуації та продовжував розміновувати фугаси.

За повідомленням прес-служби Президента, орден «За мужність» III ступеня отримав солдат Юрій Весельський, поранений під Слов’янськом Донецької області (хлопець потрапив у засідку під час конвоювання вантажу). Незважаючи на поранення, він не залишив поля бою, провів евакуацію особового складу і техніки. Солдат Сергій Ільніцький отримав із рук Президента орден «За мужність» III ступеня. Він виконував завдання на кордоні у Луганській області і, попри поранення, забезпечив доставку боєприпасів. Старший сержант Сергій Козак свій орден «За мужність» III ступеня отримав за те, що при конвоюванні вантажу в місті Добре Донецької області навіть після поранення продовжував керувати боєм і зміг евакуювати особовий склад та техніку.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»