Сьогодні бойовий дух українських армійців безпосередньо у військових частинах піднімають артисти України, композитори, співаки-барди, викладачі і студенти, журналісти Громадського телебачення, активісти «Автодозору», яких об’єднав мистецький проект «Народна філармонія». 

Як розповіла координатор проекту Руслана Лоцман, перші концерти-зустрічі відбулися у військових прикордонних частинах села Гончарівське Чернігівської області. Розпочалися вони духовним зверненням отця Димитрія (Присяжного), який зачитав молитву за Україну, за мир в усьому світі й передав дарунки від прихожан Свято-Покровської церкви міста Боярка на Київщині. Хвилиною мовчання учасники заходу згадали всіх полеглих героїв, борців за волю українського народу в усі часи, зокрема і бійців Небесної Сотні.

Тепло зустріли армійці історика-лектора Валерія Ільчука з полку «Чорних запорожців» із Києва, солістку ансамблю «Горлиця» Євгенію Проворову з Кременчука, барда з Луганська Василя Лютого, студентку з Василькова Сашу Міськову. Незважаючи на польові умови виступу, приємно потішив чернігівських солдат жонглер, чемпіон світу з циркового мистецтва Артем Хоманько, який нещодавно повернувся з Америки.

У відповідь на таку увагу солдати також заспівали. А потім і затанцювали під запальний спів заслужених артистів України ансамблю «Горлиця». Зворушливо звучали пісні у виконанні армійця Гончарівської танкової бригади Олега з Чорнобая на Черкащині.

Довго тривало спілкування учасників «Народної філармонії» з українськими воїнами — відверте і щире, запашне, як козацька каша, що її куштували разом. Як сказав один із бійців, такі зустрічі залишаються в пам’яті надовго, можливо, на все життя.