ТЕХНІКА НА ПОМІЧ. Криворізький онкологічний диспансер отримав нове сучасне обладнання — високотехнологічний брахіотерапевтичний апарат MultiSource, який нещодавно вручила обласна влада, дає змогу з високою точністю лікувати онкологічні пухлини, опроміненюючи їх з максимально близької відстані. Це мінімізує шкідливий вплив променевої терапії на ділянки внутрішніх органів і тканин організму хворого, не вражені злоякісними пухлинами. Вартість брахіотерапевтичного апарата, придбаного за кошти державного бюджету, становить 7 млн грн. 

В екологічно та техногенно навантаженому Криворіжжі онкозахворюваність перевищує середньообласний показник на 11%. Кількість звернень по амбулаторну та стаціонарну медичну допомогу до Криворізького онкологічного диспансера  щорічно становить до 64 тисяч. У цьому медичному закладі проводять до 2,5 тисячі хірургічних втручань на рік, стаціонарне лікування щорічно отримують майже 6,5 тисячі пацієнтів. А на диспансерному обліку в онкоцентрі перебувають до 2 тисяч хворих, що складає 26% від всієї диспансерної групи області.

Центр обслуговує мешканців Кривого Рогу та чотирьох прилеглих районів, що загалом становить 820,5 тисячі осіб, тобто майже чверть населення Дніпропетровщини. За інформацією прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, загальний обсяг фінансування закладу цього року склав 22 млн грн, що дало змогу забезпечити потребу в медичних препаратах, реактивах та витратних матеріалах для обстеження і лікування пацієнтів. 

«Новий апарат дасть можливість зберегти життя і здоров’я тисячам людей. Це є впровадженням у лікувальну практику закладів охорони здоров’я області новітніх медичних технологій, які розроблені на основі найпередовіших наукових досліджень. Тож твердження про те, що рак — не вирок, яке стало дійсністю в європейських країнах, дедалі більше стає реальністю в умовах обласної системи охорони здоров’я, яка стрімко модернізується», — зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний, вручаючи від обласної влади нове обладнання  працівникам Криворізького диспансеру.