Наслухавшись з ефіру про всілякі економічні перетворення, 85-річна жителька Тернопільщини не здивувалася, коли на власному подвір’ї якась молодиця взялася їй розповідати про грошову реформу. Неочікувана гостя відрекомендувалася бабусі працівницею електромереж і зауважила, що їй, мовляв, потрібно перевірити показники лічильника. Заодно, заради пристойності, поцікавилася у старенької про її сім’ю. Довірлива пенсіонерка розповіла, що родичі живуть далеко, приїжджають нечасто, а вона доживає віку з незрячим чоловіком.

Отримавши таку інформацію, зловмисниця узялася «обробляти» бабусю: почала переконувати, що в країні зараз начебто проводять грошову реформу, тож аби зберегти заощадження, старенькій треба якнайшвидше поміняти їх на нові гроші. Звісно ж, з обміном вона пенсіонерці допоможе. Не задумуючись, сільська мешканка віддала лиходійці 16 тисяч гривень. Шахрайка схопила готівку, і тільки її й бачили. Правоохоронці не можуть її розшукати й досі.

А тим часом просять усіх краян, особливо людей похилого віку, не бути довірливими в розмовах з незнайомими людьми, понад те — віддавати їм гроші чи якісь цінні речі. Якщо все-таки потрапили в тенета шахраїв, не зволікайте, негайно телефонуйте в міліцію. Звісно, добре було б запам’ятати зовнішність зловмисників, їхні особливі прикмети, адже це допоможе правоохоронцям розкрити злочин і повернути втрачене.