ТРАНСПОРТ

Миколаївські маршрутники, які відмовлялися безкоштовно перевозити  пільговиків, покарані

Сорок виїзних перевірок усіх підприємств-перевізників, задіяних в обслуговуванні міських автобусних маршрутів, проведено торік управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій. Всіх їх перевірили на предмет дотримання договірних умов, тож до благої справи залучили депутатів міської ради, співробітників ДАІ, територіального управління Головтрансінспекції, членів конкурсного комітету та представників громадськості. За результатами керівникам підприємств-перевізників були надані доручення щодо термінового усунення виявлених недоліків.

Управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій проводилась робота і з «викриття» водіїв, які порушують чинне законодавство, відмовляючись безкоштовно перевозити громадян пільгової категорії. За результатами проведеної роботи з підприємств-перевізників звільнено 16 водіїв та дев’ять касирів, винесено догани 22 водіям та семи касирам.

Всього для обслуговування міської маршрутної мережі використовуються 23 автобуси великої місткості, 176 — середньої та 1108 мікроавтобусів. Для обслуговування міської маршрутної мережі задіяні 1303 одиниці рухомого складу, з яких у середньому щодня виходить на лінію близько 1260. Згідно зі статистичними даними, щорічний обсяг перевезень автомобільним транспортом загального користування у м. Миколаєві становить 259 тисяч пасажирів щодня, з яких 20% перевозять автобусами та 80 % — мікроавтобусами.