У свідомості людей хлопці в «блакитних беретах» асоціюються з мужністю, фізичною силою та військовою майстерністю. Підтвердженням цього є і їхній девіз «Ніхто, крім нас». І це не слова. Події на сході країни підтверджують, що десантники на цій війні виконують найважчу роботу. Вони там, де найбільше смертельного вогню.

Фото УНIAН

На зустрічі з журналістами тимчасово виконуючий обов’язки командувача Високомобільних десантних військ Збройних сил України Юрій Галушкін не приховував, з якими труднощами доводиться стикатися десантникам в умовах війни. Та попри  всі негаразди вони стійко стоять на захисті країни, виконують свій військовий обов’язок.

— З першого моменту, — каже Юрій Галушкін, — коли зрозуміли, з яким ворогом маємо справу, ми оперативно переформатували службу. Агресор уже знає, що таке десантники, де всі солдати і офіцери заслуговують на найщиріші слова похвали. Нині вони виконують надскладні завдання, на жаль, не без людських втрат. Але це люди, які обрали військову професію свідомо і легких доріг не шукають, а роблять усе від них залежне, щоб в Україні був мир і спокій, а про свій обов’язок перед Батьківщиною вони добре пам’ятають.