ЗАВДАННЯ

Президент чекає від прокуратури рішучих кроків у боротьбі з корупцією

"У нас і досі нереформована система кримінальної юстиції. Життю українців заважає тотальна корупція, постійні махінації з бюджетними коштами, хабарництво, зловживання владними повноваженнями. Тож я чекаю від прокуратури відповіді на ці виклики", - наголосив у виступі на урочистих зборах з нагоди Дня працівників прокуратури Президент Віктор Янукович.

Глава держави наполягає на тому, щоб прокуратура взяла участь у реформуванні кримінального законодавства та правоохоронних органів. "Найактуальнішим питанням для прокуратури стане також організація ефективної системи запобігання злочинності", - зазначив він. У цьому контексті серед пріоритетних напрямків Віктор Янукович відзначив боротьбу з протизаконним обігом наркотиків. Працівники прокуратури також мають посилити нагляд за діяльністю різних контролюючих органів. Додержання законності у військовій сфері - наступний пункт порядку денного роботи. Слід також навести лад у питаннях щодо протиправного відчуження державного майна, земель. Віктор Янукович закликав Генеральну прокуратуру бути суворою під час прийняття цих рішень.

"Вимагаю рішучих кроків з розкриття резонансних справ, не буду їх називати, оскільки ви їх і так добре знаєте. Сподіваюсь побачити у цьому напрямку професійні та ефективні дії працівників прокуратури. Ще раз наголошую - принцип тут має бути один: жодної політики, нікому ніяких поблажок -тільки закон!" - наголосив Президент.

У свою чергу, Генеральний прокурор Віктор Пшонка зазначив, що найвищими цінностями у роботі прокуратури мають стати честь і гідність, недоторканність і безпека. "Ми готові взяти участь у спільній роботі з модернізації системи правоохоронних органів. Виконуючи визначені в Конституції завдання, нам у найкоротший термін потрібно оптимізувати структуру органів прокуратури, оновити її кадровий склад. Прокуратура і надалі нарощуватиме зусилля на забезпечення законності та правопорядку у державі", - запевнив він.

Під час урочистостей глава держави вручив високі нагороди низці працівників прокуратури.

ВІТАННЯ

На кожного, хто обрав прокурорську професію, покладено місію особливого суспільного значення й відповідальності. Головне призначення своєї діяльності - служіння народу - працівники прокуратури доводять на практиці високим професіоналізмом, відданістю справі, вимогливістю, совістю та чесністю.

Сприяючи реальному утвердженню цих засад, прокуратура на ділі доводить свою спроможність поєднувати силу державної влади зі справедливістю.

Зрозуміло, що авторитет прокуратури великою мірою залежить від того, як чітко функціонує кожна її ланка, як сумлінно виконує свої обов'язки кожен її працівник. Вагомішою стає роль органів прокуратури у забезпеченні дотримання кожним суб'єктом влади повноважень, передбачених Конституцією і законами України.

Прокуратура сьогодні стоїть на шляху великих змін: упевнений, що сучасний прокурорський корпус збереже та примножить надбання своїх попередників!

Генеральний прокурор України Віктор ПШOНКA