Під час засідання постійно діючої Міжвідомчої комісії при Мінекономрозвитку прийнято рішення про включення індустріального парку «Свема» (місто Шостка Сумської області) до окремого відповідного реєстру.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської ОДА Олександра Сітака, це зміцнює перспективи промислового формування, розширює можливості роботи з інвесторами, підвищує конкурентоспроможність регіону і забезпечує необхідні умови для розбудови сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Нагадаємо, що «УК» розповідав про становлення і розвиток одного з перших в Україні індустріальних парків, сформованого на базі колишнього заводу «Свема» на Поліссі. Якщо 7 років тому тут було 10 суб’єктів господарської діяльності, то нині понад 30. Випускаючи кілька тисяч найменувань продукції для різних галузей і сегментів народного господарства, парк виконує надзвичайно важливу соціальну роль — тут працюють і отримують зарплату сотні городян. А в недалекій перспективі на території «Свеми» виросте окреме міні-містечко з об’єктами і закладами освіти, медицини, торгівлі тощо.