Велика Британія розкритикувала позицію Росії та Китаю щодо посилення контролю над змістом інтернет-сайтів. Країни пропонували це у вересні в ООН. Чиновники, спеціалісти та інтернет-активісти з усього світу зібралися в Лондоні, щоб знайти компроміс між опором кіберзлочинності та правом користувачів на вільне спілкування.

«Я вважаю, що ми повинні прагнути такого віртуального простору, який не душить держава. Де інновації та конкуренція процвітають, а інвестиції та ініціатива отримують винагороду. Ми знаємо, що цю думку поділяють не всі країни, але їм буде все важче й важче обмежувати права громадян на свободу спілкування», – сказав міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейґ.

Контроль за інтернетом, на думку більшості учасників конференції, не повинен шкодити бізнесу чи правам людей. Країна-господар і сама отримала порцію критики за інтернет-моніторинг, що запровадила поліція після погромів у Лондоні.

Групи бунтівників координували свої дії через соціальні мережі. Те саме робили і протестувальники у Єгипті та Лівії, але їхню боротьбу назвали демократичною революцією.

 Copyright © 2011 euronews