РОЗВИТОК. Cтворення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом та Україною і СНД не суперечить одне одному. Про це заявив перший віце-прем`єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв під час роботи Петербурзького міжнародного економічного форуму, в якому бере участь українська делегація. 

Урядовець також повідомив, що Україна готова до підписання договору про зону вільної торгівлі СНД на Економічній раді Співдружності, проведення якої заплановано на 25 червня в Москві:  «Договір всіма парафований, окрім Узбекистану. Подивимося, як поведуться інші країни».

Він також підкреслив, що заява уповноваженого з питань співпраці з Російською Федерацією, державами СНД та іншими регіональними об`єднаннями Валерія Мунтіяна, нібито Україна повинна зачекати зі створенням зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, є його «особистою думкою».

Крім того, Митний союз не запроваджуватиме бар`єрів для українських товарів. Цього, як передає УНІАН, буде досягнуто шляхом переговорів. Бо Україна готова до співпраці з цим об’єднанням  у форматі «3+1».

На форумі обговорено перспективи глобальної економіки, зокрема вагому роль країн, що розвиваються, розвиток нових технологій, інші актуальні питанння світового масштабу. У зібранні беруть участь президент Російської Федерації Дмитро Медведєв, голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао, прем’єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро, президент Фінляндії Тар’я Халонен, керівники провідних світових компаній та аналітичних центрів.