Наразі триває міжнародна онлайн-акція на підтримку режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яким винесено вирок російським судом, а також Надії Савченко. Цю акцію проводять з ініціативи Міністерства закордонних справ України. Про це йдеться на сторінці МЗС України в Facebook.

«8 вересня всі закордонні дипломатичні установи України, українські діаспорянські організації, правозахисні спілки, а також представники іноземних держав та міжнародних організацій від Канберри до Сан-Франциско по черзі будуть приєднуватися до кампанії через офіційні сторінки в соціальних мережах», — йдеться в повідомленні відомства.

Акція розпочалася о 10:00 за київським часом і закликає всіх користувачів Facebook приєднатися до міжнародної кампанії, зокрема — донести сигнали про неправомірні дії з боку Росії, а також закликати звільнити незаконно утримуваних українських громадян; використовувати тематичні зображення на своїх сторінках у соціальних мережах; активно використовувати хештеги #FreeSavchenko, #FreeSentsov, #FreeKolchenko, #LetMyPeopleGo.

УНІАН