Досить незвичний концерт відбувся днями на околиці села Рябина Великописарівського району на Сумщині. Обідньої пори просто неба виступили учасники місцевої художньої самодіяльності. А глядачами були солдати військової частини, яка дислокується тут протягом останніх тижнів. Адже зовсім поряд проходить державний українсько-російський кордон, по той бік якого сконцентровані війська нашого північного сусіда.

Концерт, за свідченнями учасників і глядачів, видався на славу. Свої таланти демонстрували співаки, декламатори, учасники драматичного гуртка, танцюристи. А вершиною майстерності став виступ народного дитячого духового оркестру сільського будинку культури — у його виконанні прозвучали патріотичні мелодії і марші, які додали бойового духу і військовикам, і місцевим селянам.

І хоч сидіннями для глядачів слугувала броня танків і БТРів, це не створило жодних незручностей. Навпаки: сільські хлопчаки, які виявили особливий інтерес до заходу, вперше залюбки слухали своїх артистів у таких особливих умовах.

Як розповів Рябинівський сільський голова Сергій Павлушенко, з першого дня дислокації військової частини в селян і солдатів склалися добрі стосунки. Місцеві підприємці допомогли їм облаштуватися для проживання, встановити блокпости і техніку. Сільська громада організовує гаряче харчування, підтримує продуктами, одягом тощо.

Військових відвідали депутати з Охтирки і представники тамтешніх підприємств, які також приїхали з подарунками для захисників України.