Нашим прикордонникам не випадає розслаблятися навіть під час свят, адже охорона державних кордонів не визнає вихідних: треба бути весь час насторожі. А надто у такій неспокійній обстановці, яка склалася нині на українсько-російській ділянці кордону. Тож охорону було посилено, виставлено додаткові прикордонні наряди у пунктах пропуску та поза ними, лінію держкордону прикрито за допомогою засобів технічного контролю, активізовано взаємодію з представниками Служби безпеки України, інших правоохоронних органів. 

Однак у переддень Великодніх свят прикордонники як ніколи відчули підтримку українців і не залишились без подарунків. Один з них зробила церква. Так, предстоятель Української православної церкви патріарх Філарет для підтримки боєздатності прикордонних підрозділів подарував та одразу освятив патрульний автомобіль і 43 комплекти спорядження й екіпірування. Це подарунок для співробітників окремого відділу прикордонної служби Південного регіонального управління, що на Одещині.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, цей транспорт та спорядження придбано за гроші Київської патріархії Української православної церкви, яка з 31 березня цього року у всіх своїх храмах та громадах збирає пожертви на зміцнення українського війська. За словами патріарха Філарета, УПЦ КП вже передала понад мільйон гривень на рахунок Міноборони і продовжує матеріально допомагати місцевим військовим частинам на Херсонщині та на східних ділянках кордону. Священнослужителі й віряни Київського патріархату налагодили на місцях постійну духовну опіку (тимчасові православні храми), а також матеріальну підтримку військовослужбовців.

В.о. директора департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Облаухов подякував за надану допомогу і запевнив, що прикордонники гідно виконуватимуть поставлені перед ними завдання з охорони державних кордонів Батьківщини.

І це був не єдиний приємний сюрприз, який отримали прикордонники до Великодніх свят. Так, у Львові персонал Львівського прикордонного загону та місцеві жителі зібрали чимало необхідних речей. Зокрема медичні препарати, спальні мішки, теплі речі й продукти харчування. Також зібрали й освятили великодні кошики. Допомогу передадуть резерву охоронців кордону західних регіонів, які посилюють службу на східних рубежах нашої держави.

Подібну підтримку отримають від небайдужих громадян й у решті резервних груп Державної прикордонної служби, що дислокуються не лише на кордоні з Росією, а на південних та північних напрямках.