НОВОВВЕДЕННЯ

Державна податкова служба, починаючи з другого кварталу 2011-го, на третину скоротить кількість документальних перевірок суб'єктів господарської діяльності.

Таким чином втручання у діяльність сумлінних платників податків буде зведено до мінімуму.

"Ми проаналізували подану звітність і визначили головні ризики, що можуть призвести до мінімізації податкових зобов'язань. Наші ревізори та аудитори, маючи необхідну інформацію, звертатимуть увагу лише на тих, хто, ймовірно, може використовувати незаконні схеми ухилення від оподаткування", - заявив голова ДПС Віталій Захарченко.

Державна податкова служба пропонує суб'єктам господарювання добровільно декларувати податкові зобов'язання та запровадила інформування підприємств про наявні у їх діяльності ризики і сумнівних контрагентів, повідомляє прес-служба відомства.

"Поліпшення сервісу для платників, відмова від фіскальних методів - це пріоритети роботи нашої служби. Нове податкове законодавство, наші заходи щодо реорганізації роботи податкової служби покликані підтримати вітчизняний бізнес та стимулювати розвиток економіки", - наголосив Віталій Захарченко.