На території Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого» міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка вчора офіційно відкрив Всеукраїнський день поля-2014. 

«Я дякую всім аграріям, які працюють на землі та дотримуються наших українських традицій. Адже споконвіку земля була для українців найсвятішою, — наголосив міністр у вітальній промові до учасників заходу. — Саме завдяки вашим працьовитим рукам ми продовжуватимемо підіймати аграрний сектор та українське село. Такі завдання поставив перед урядом і міністерством український народ. Цього року, попри всі труднощі, аграрний сектор показує хороший результат в розвитку сільськогосподарського виробництва. Ми разом з вами можемо пишатися нашою славною Україною та її працьовитими людьми».

В заході беруть участь експонати понад 80 організацій, серед яких 35 заводів-виробників та постачальників сільськогосподарської техніки, 9 науково-дослідних установ. Загалом на виставці представлено понад 60 зразків новітньої сільськогосподарської техніки вітчизняного й іноземного виробництва, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Мета проведення Всеукраїнського дня поля — поширення новітніх техніко-технологічних рішень збирання врожаю і залучення сільгосп?товаровиробників до широкого використання сучасних технологій, техніки й досягнень аграрної науки в агропромисловому комплексі України.

Учасники та відвідувачі Всеукраїнського дня поля ознайомляться з інноваційними розробками науково-дослідних установ та експозиціями сільськогосподарської техніки. Також матимуть змогу оглянути демонстраційні полігони впроваджень наукових розробок згаданого інституту. Учасники заходу відвідають і виставково-інноваційний полігон НААН України. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»