«Останнім часом дедалі більше людей стають жертвами хакерів у інтернеті. Як дізнатися, що відбулася кібератака і як захиститися від неї?», – запитує Елоїза з Парижа.

Ніколя Аржапіан – фахівець з комп’ютерної безпеки:

«Насамперед треба використовувати програмне забезпечення, яке фільтрує трафік та захищає від вірусів: файрвол та антивірусні програми.

Треба бути винятково обережним та уважним щодо деталей вашого банківського рахунку, регулярно перевіряти ваші витрати та стежити, чи не було транзакцій, які ви не впізнаєте.

Рекомендую також уважно стежити за компютером. Якщо він працює повільно, він може виконувати іншу роботу, до нього могли підключитися хакери.

З появою в інтернеті соціальних мереж збільшився ризик крадіжки вашого профілю. Facebook, LinkedIn та Twitter дають змогу простежити за вашими контактами та дізнатися про ваші зв’язки з іншими людьми. Тому соціальні мережі – то надзвичайно багате джерело для хакерів. Вони можуть надіслати вашим знайомим інформацію нібито від вашого імені, змушуючи їх повірити, що мова йде про знайому людину, або про людину, з якою у вас є спільні інтереси».

EURONEWS