Тринадцять правоохоронців, поранених у сутичках під Верховною Радою, нині виходжують медики у Черкаській обласній лікарні. Сергій Невзоров, приміром, зазнав осколкового поранення. 26-річний правоохоронець родом із Чорнобаївського району. У лікарняній палаті він разом із ще трьома постраждалими колегами.

— Ми стояли в резерві під Верховною Радою з 6-ї ранку, — розповів Сергій. — Забезпечували громадський порядок. Коли почалися сутички, мене не били, бо стояв позаду. Але якраз потрапив в епіцентр вибуху гранати.

— Осколкові поранення, — розповів головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник, — у більшості правоохоронців. Троє тяжкопоранених. Скільки вони тут пробудуть, лікарі поки що прогнозувати не беруться. Зараз головне — всіх стабілізувати. Проводять необхідні операції, дістають осколки переважно з кінцівок. Зрозуміло, що на цих пацієнтів ще очікує реабілітація.

У понеділок під Верховною Радою перебували півсотні черкаських правоохоронців. Загалом поранень зазнали 15. Двоє з них досі у столичному військовому шпиталі. До Черкас їх доправлять, коли дозволять тамтешні лікарі.

— Усі ці хлопці — з блоку громадської безпеки, — розповів начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар. — Майже всі були в зоні АТО. Дехто — й по 3—4 рази. Те, що вони були в Києві, — звична практика надання допомоги сусіднім областям у разі проведення там масових заходів.

Поранені правоохоронці отримають заохочення від профільного міністерства. А очільник області ініціюватиме надання їм матеріальної допомоги з обласного бюджету.

— Тільки-но до мене звернувся керівник обласної міліції, відразу організували 10 карет «Швидкої», щоб доправити наших хлопців до Черкас, — каже Юрій Ткаченко. — Удома ж і стіни лікують. Із багатьма пораненими знайомий, бачилися в зоні АТО. Наші правоохоронці й на передовій гідно виконували обов’язок, і під стінами парламенту. Тепер наше завдання — зробити все можливе, щоб вони якнайшвидше були знову в строю.

Цього найдужче хочуть і самі поранені. Вони запевняють: лікуванням, доглядом і харчуванням в обласній лікарні задоволені.