Президент Франції Франсуа Олланд у середу запросив свого майбутнього українського колегу Петра Порошенка разом з главами інших держав відвідати заходи, присвячені святкуванню 70-річчя висадки військ союзників у Нормандії. 

Про це повідомило агентство Франс Пресс з посиланням на заяву Єлисейського палацу, передає УКРІНФОРМ.

«Як повідомлялося раніше, святкові заходи, призначені на 6 червня, також відвідають президент Росії Володимир Путін і лідери низки західних країн», – відзначають ЗМІ.

Зокрема, гостем святкових заходів буде британський принц Чарльз, який, знаходячись з візитом у Канаді, порівняв президента Росії Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. Коментуючи у приватній розмові політику Росії відносно України і анексію Криму, принц Вельський зазначив: «І тепер Путін робить майже те ж саме, що робив Гітлер». Російський лідер назвав «неприйнятним» таке висловлювання принца Чарльза про свою персону.

Через ситуацію в Україні європейська влада прийняла рішення обмежити політичні контакти з представниками РФ, наприклад, керівництво Євросоюзу скасувало в односторонньому порядку саміт Росія-ЄС, який мав початися 3 червня.