Президент України Петро Порошенко прийняв запрошення взяти участь в фіналі Кубка світу з футболу у Ріо-де-Жанейро 13 липня.

Про це повідомив прес-секретар президента Бразилії Ділми Руссефф, передає УНІАН.

За словами речника, український та російський лідери Петро Порошенко та Володимир Путін будуть присутні на спеціальному обіді, організованому керівництвом Бразилії до завершення чемпіонату світу з футболу для гостей з-за кордону, про це пише «Радіо Свобода».

Крім того, президент Росії Володимир Путін буде серед гостей фіналу Чемпіонату ще й як «господар» наступного мундіалю, він візьме участь у церемонії передачі права проведення Чемпіонату світу з футболу від Бразилії Росії.

На зустрічі в Бразилії із канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін обговорить ситуацію в Україні. Про це повідомив у суботу прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

«Окрема зустріч (Путіна і Меркель – ред.) запланована, вона готується», – сказав Пєсков. За його словами, лідери Німеччини та Росії обговорять двосторонні відносини і ситуацію в Україні.

Чи візьме участь у цій розмові український лідер не повідомляється. Ангела Меркель відвідає Бразилію, щоб подивитися фінальний матч, в якому збірна її країни боротиметься з командою Аргентини.