Відповідальність за загибель людей під стінами українського парламенту лежить на Росії. Про таке заявив Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв'ю британському Sky News. Він обвинуватив Москву у кампанії з дестабілізації України.

Зокрема, закидає Росії застосування прихованих агентів, які підбурюють місцевих екстремістів. Український глава держави наголосив, що РФ останнім часом стала непередбачуваною і загрожує не лише Україні, а й Європі. Він нагадав британським глядачам, що навіть їхня країна час від часу фіксує порушення свого повітряного простору російськими військовими літаками.

Нагадаємо, що 31 серпня після ухвалення змін до Конституції в частині децентралізації під будівлею парламенту почалися сутички. Протестувальники почали закидати правоохоронців петардами і димовими шашками, пізніше один з протестувальників кинув у групу силовиків бойову гранату. У події під Радою постраждали близько 150 осіб. Троє бійців Нацгвардії загинули.

Крім того, МВС затримало 30 осіб, зокрема й того, хто кинув гранату в групу бійців Національної гвардії. Ним виявився член ВО «Свобода» з батальйону «Січ».

Gazeta.ua