За два тижні до початку ХХІІ Олімпійських зимових ігор у російському місті Сочі Укрзалізниця подбала про тих, хто хотів би відвідати ці змагання. З 24 січня по 23 лютого 2014 року поїзд № 18/17 Київ — Адлер вирушає у рейс щодня. Зроблено це для того, щоб цілком забезпечити потреби пасажирів у перевезеннях на період  Олімпіади.

Зі столиці України поїзд № 18/17 виїжджає о 15:07 та прибуває до Сочі наступного дня о 22:42. Після завершення Олімпійських зимових ігор згаданий потяг повернуть до курсування за чинним графіком — через день.

У прес-службі Укрзалізниці уточнили, що загалом перевезення наших співвітчизників до місця проведення зимових Олімпійських ігор здійснюватимуть три пари поїздів. Окрім вищезазначеного потяга, усі бажаючі зможуть придбати квитки на поїзди формуванням залізниць країн-сусідів. Ідеться про потяг № 23/24 Москва — Адлер, який з 25 січня по 21 лютого 2014 року курсуватиме щоденно, а також поїзд № 302/301 Мінськ — Адлер, який із Мінська курсуватиме з 22 січня по 20 лютого 2014 року через день (по парних числах).

Продаж квитків на поїзди, які формуються залізницями інших країн, на українських станціях відкривається одразу після того, як поїзд перетне наш кордон. Якщо будуть заявки на перевезення організованих груп пасажирів або ж у разі значного збільшення пасажиропотоку в напрямку Сочі, Укрзалізниця може призначити додаткові поїзди, запевнили у транспортному відомстві.

ВАРТО ЗНАТИ

15 лютого поїзда № 18/17 Київ — Адлер не буде. У прес-службі Укрзалізниці пояснили, що графік курсування міжнародних поїздів узгоджується з іншими залізничними адміністраціями. Зважаючи на технічні можливості пропуску поїздів та прийняття їх на станцію з використанням залізничної інфраструктури РЖД та Укрзалізниці, на 15 лютого поїзд № 18/17 не призначено.