У День Незалежності понад півтисячі черкащан на велосипедах встановили національний рекорд зі створення найбільшого рухомого прапора України. Синьо-жовта колона проїхала центральним бульваром міста, який носить ім’я Шевченка. Рекорд зафіксувала керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Побудувати рухоме зображення технічно дуже складно. Тим цінніше досягнення черкащан.  На старті було 512 велосипедистів. У накидках синього та жовтого кольорів вони рухалися від площі Богдана Хмельницького до Соборної площі.  До них під час руху  приєдналося багато людей.  Як стверджують організатори, подібного дійства ще не було в світі. Патріотичний захід зібрав людей різного віку, які позитивно відгукувалися про його ініціаторів — активних жителів міста. Долучилася до ініціативи і міська влада.

Велосипедна акція, окрім високого патріотичного значення, має й практичне: вона допоможе вирішити соціальну проблему черкаських велосипедистів: під час велопробігу волонтери зібрали кошти для створення першої в місті велопарковки. Розташовувати її планують у Долині троянд.

Відділ новин,
«Урядового кур’єра»