Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

У  сезоні-2014/15 у футбольній Прем’єр-лізі України гратимуть 14 команд, тобто  у новому чемпіонаті буде на два  клуби менше, ніж у минулому.  Про  це оголосили  на засіданні Виконавчого комітету Федерації футболу України, пише офіційний сайт ФФУ.

Отже, на старт нового сезону УПЛ вийдуть:

1. Шахтар (Донецьк)

2. Дніпро (Дніпропетровськ)

3. Металіст (Харків)

4. Динамо (Київ)

5. Чорноморець (Одеса)

6. Металург (Донецьк)

7. Зоря (Луганськ)

8. Ворскла (Полтава)

9. Іллічівець (Маріуполь)

10. Карпати (Львів)

11. Говерла (Ужгород)

12. Волинь (Луцьк)

13. Металург (Запоріжжя)

14. Олімпік (Донецьк)

Як відомо, ФК Севастополь не зміг заявитися, бо втратив головного спонсора.

У четвер члени виконкому затвердили також нову редакцію Регламенту ФФУ зі статусу та трансферу футболістів та типову форму контракту і мінімальні вимоги до стандартного контракту футболіста-професіонала, визначені угодою між УЄФА, ЄПФЛ, АЄК та Європейським дивізіоном FIFPro від 19 квітня 2012 року.

Зазначимо, що у засіданні взяв участь відомий український футболіст Євген Левченко, який співпрацює з FIFPro та допомагає футболістам боротися за власні права. Він підтримав прийняття виконкомом вищезазначених вимог: «Зроблено великий обсяг роботи. Це позитивний підсумок як для клубів, так і для гравців, які повинні усвідомити всю серйозність підписання професіональних контрактів».

Крім того, Виконком затвердив зміни та доповнення до Дисциплінарних правил ФФУ, а також прийняв нову редакцію Медичного Регламенту ФФУ. А на  завершення засідання було ухвалене рішення щодо тимчасового призупинення членства двох колективних членів ФФУ? Асоціації футбольних арбітрів України та Молодіжного футбольного союзу України.