Президент України Петро Порошенко доручив створити Національну раду реформ, яка плануватиме та узгоджуватиме позиції щодо реалізації єдиної державної політики реформ.

Відповідний указ розміщено на сайті Глави держави.

«З метою забезпечення впровадження єдиної, узгодженої державної політики реформ в Україні, налагодження ефективного механізму взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства в процесі здійснення реформ постановляю: утворити Національну раду реформ як спеціальний консультативно-дорадчий орган при Президентові України», – йдеться у документі.

Порошенко пропонує також створити Дорадчу раду реформ, основним завданням якої буде внесення пропозицій на основі кращого міжнародного досвіду, та Виконавчий комітет, який займатиметься моніторингом реалізації самих реформ.

В указі зазначається, що головою Нацради реформ є Президент, а до її складу входять: Голова ВР (за згодою), Прем'єр-міністр та інші члени Кабміну, голова НБУ, голови комітетів парламенту, чотири представники від громадських об'єднань і представник Дорадчої ради реформ. Директором Виконавчого комітету пропонується призначити заступника глави АПУ Дмитра Шимківа. До складу цього комітету також входитимуть представник Президента у Кабміні – за посадою, а також дві особи, запропоновані Прем'єром, дві особи, запропоновані Головою ВР, та одна особа, запропонована головою НБУ.

Укрінформ