Цього року українська столиця  посіла  61 позицію зі 132 найвідвідуваніших міст у світі. Про це повідомляє прес-служба представництва MasterCard Europe в Україні з посиланням на дані щорічного дослідження Глобального індексу компанії.

У звіті також вказано, що серед європейських міст у цьому рейтингу Київ посідає  20 місце.  За оцінками компанії, протягом року українську столицю  відвідають 1,789 мільйона іноземних туристів. А оскільки за  один візит турист витрачає в середньому 993 долари, то місто зможе  заробити 1,77 мільярда доларів.

Варто зазначити, що до  топ-п’ятірки найпривабливіших для відвідування міст увійшли Лондон, який в 2014 році відвідають 18,7 мільйона іноземних туристів, а також Бангкок, Париж, Сингапур і Дубай. Ці міста здобули популярність завдяки розвитку міжнародного туризму, інноваціям в комфортному пересуванні й  частоті ділових поїздок, що зростає.

Свята Софія звикла дивувати мандрівників ще з часів Київської Русі. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Крім того, дослідження засвідчило: подальше  зростання туризму можливе з  розвитком технологій та інструментів для віддаленої роботи, доступних для бізнесу. «Індекс вказує на значний  попит та інтерес до авіаперельотів, як у зв’язку з роботою, так і з особистою метою, — заявив президент з міжнародних ринків MasterCard Worldwide Енн Кернс. — Складання рейтингу найбільш популярних міст посилює їхню значущість як культурних, економічних і бізнес-центрів».

Глобальний індекс міст оцінює їх  за кількістю іноземних відвідувачів і обсягами  витрат під час перебування й дає прогнозовані показники на рік, які грунтуються на даних за першого півроку.