ЖКГ

Головною метою реформи галузі є поліпшення якості надання житлово-комунальних послуг, створення конкурентного середовища на цьому ринку, а також вдосконалення системи управління у сфері житлово-комунального господарства. А головним чинником досягнення успіху має стати формування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов під час міжнародної конференції на тему: "Розвиток об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у контексті реалізації реформи житлово-комунального господарства в Україні".

"Погодьтеся, ніхто не буде так піклуватися про приведення у належний стан житла, як його справжній господар", -зауважив урядовець, додавши: об'єднання сприятимуть формуванню інституту ефективного власника житла. За його словами, багаторічні дискусії та відсутність практичних дій призвели до критичного стану житлово-комунального господарства. Незважаючи на те, що програму реформування ЖКГ було створено, серйозних кроків не вживалося. "Ситуація вимагає рішучих дій. Саме тому реформування житлово-комунального господарства посідає дуже важливе місце серед ініційованих Президентом Віктором Януковичем реформ", -цитує слова урядовця департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.