Цього тижня в Україні утримається прохолодна як для червня погода, а дощі, за прогнозами, припиняться з четверга. Тобто з 19 по 22 червня опадів не передбачається. Таку інформацію оприлюднив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

17 червня опадів не буде лише в Криму. У середу дощі пройдуть у західній і північній Україні. Максимальна температура повітря не перевищить +25 градусів, і лише 22 червня у південних областях стовпчики термометрів піднімуться до +30, передає УНІАН.

Водночас Укргідрометцентр передбачає найбільший ризик виникнення пожеж через підвищення температури повітря на Миколаївщині, Одещині, Херсонщині, частково в Криму і на Запоріжжі, Донеччині й Закарпатті. Там оголошено п’ятий (найвищий) клас пожежонебезпеки. Висока вірогідність виникнення пожеж у природних екосистемах зберігається на Київщині, Черкащині, Кіровоградщині й Полтавщині. Найменший ризик займання синоптики прогнозують у західних регіонах, окрім Закарпаття, і на крайньому сході країни.