Трагічний випадок стався в одному із сіл Миколаївщини, в Єланецькому районі. Громада села вирішила зберегти проїжджу частину свого населеного пункту. Річ у тім, що на одній із вулиць тут розташували пункт прийому зернових культур, тож із настанням сезону збору врожаю селом курсували вантажні автомобілі, вагу яких не витримувало дорожнє покриття. Після неодноразових звернень до власника цього пункту місцеві жителі зрештою вирішили покласти край руху великовантажних автомобілів і одного дня висловили свої претензії водію транспортного засобу, завантаженого збіжжям.

Довго сторони намагалися довести одне одному справедливість своїх дій, та компромісу так і не досягли. Тож водій КамАЗу, махнувши рукою, сів за кермо і завів двигун. Громада ж почала перешкоджати руху вантажівки. І раптом один із протестуючих потрапив під колесо машини. Односельці кинулися до потерпілого, а вантажівка попрямувала до виїзду з населеного пункту.

Люди викликали міліцію та «швидку». Оперативна група Єланецького райвідділу міліції виїхала на виклик миттєво, тож правоохоронці по суті їхали назустріч винуватцю травмування 34-річного потерпілого. Водій КамАЗу на вимоги зупинитися не реагував, навпаки — намагався втекти від правоохоронців ∂рунтовою дорогою через поле, що унеможливлювало рух легкового службового автомобіля.

Спроба уникнути відповідальності була невдалою: водія затримали і доставили спочатку на місце пригоди, а згодом — у відділок. Потерпілий помер дорогою до лікарні (за попереднім висновком, від травматичного шоку). За матеріалами, зібраними працівниками Єланецького РВ УМВС, слідче управління УМВС розпочало кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом», санкція якої передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. Правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, встановлюють реальний перебіг подій.