ПРОМЕНІ-ЦІЛИТЕЛІ. Рентгенівські промені дають нову надію пацієнтам, які страждають на так звану вологу макулярну дегенерацію сітківки ока. На цю недугу в Європі хворіють понад 300 тисяч людей, переважно літнього віку. У промислово розвинених країнах це захворювання є головною причиною порушення зору після 50 років. В його основі – патологія судин і порушення нормального харчування центральної зони сітківки ока, яка відповідає за центральний зір.

Розповідає Тім Джексон, фахівець з Королівського коледжу у Лондоні:

«Ми використовуємо поряд з рентгенівським випромінюванням ще й лазерну терапію (останню найчастіше застосовують для лікування сухої макулодистрофії). Основна засада методики полягає в тому, що пацієнт проходить курс лікування помірними дозами лазерного опромінення для видалення жовтуваного нальоту, який призводить до істотного зниження зору».

Головна ідея полягає у ліквідації неприємних симптомів, а саме – затуманення зору, труднощів під час читання, розпізнавання облич і викривленого сприйняття обрисів.

Методика включає в себе не тільки променеву терапію, але й наступні ін’єкції, головним чином – вітамінних препаратів. Фахівці кажуть, що наразі задоволені результатами лікування.

 Copyright © 2013 euronews