Відомі рукавички легендарного Мохаммеда Алі продали на аукціоні за 388 тисяч доларів. У них американський боксер у березні 1971 року поступився Джо Фрейзеру у поєдинку за титул чемпіона світу у важкій вазі. Ця поразка стала першою для Мохаммеда Алі на професійному рингу, а бій нарекли згодом «двобоєм століття».

Рукавички Мохаммеда Алі пішли з молотка в аукціонному домі «Герітейдж» у штаті Техас. Покупець побажав залишитися анонімним.

Продані рукавички, як і низка інших, в яких бився Алі, для нього на замовлення виготовив відомий майстер Семмі Фреґер. Вони виготовлені з овечої шкіри і набиті козячою шерстю. Після бою з Фрейзером Мохаммед Алі залишив на них свій автограф та передав своєму тренеру Анджело Данді.

У «двобої століття», незважаючи на обіцянку Алі здобути перемогу в шостому раунді, він був змушений відійти в оборону. Фрейзер завдав кілька дошкульних ударів і відправив Мохаммеда у глибокий нокдаун, але той зумів підвестися і продовжити бій. Після 15 раундів усі троє суддів віддали перемогу Фрейзеру. Згодом обидва боксери ще двічі зустрічалися на рингу. Перемогу в обох випадках виборював Алі.

У лютому з молотка пішли рукавички Мохаммеда Алі, в яких він вперше завоював чемпіонський титул. Покупець не поскупився віддати за них 836 тисяч доларів. У цих рукавичках у поєдинку за чемпіонський пояс 1964 року молодий Мохаммед Алі здолав Сонні Лістона, який у сьомому раунді не зміг продовжити бій.

 Copyright © 2014 euronews