85 курсантів Навчального центру Держприкордонслужби прийняли присягу на вірність українському народові. Серед нових курсантів — 30 дівчат. Як розповів начальник центру Ігор Павлов, багато хто вирішив стати прикордонником за прикладом батьків чи інших членів сім’ї, як Михайло Малиновський, Діана Токач, Жанна Ріпа, Юрій Коломієць та інші. 

Однією з послідовниць героїчних  традицій захисту кордонів стала і 21-річна племінниця загиблого генерал-майора Ігоря Момота Олександра Рапак: «У нас у сім’ї всі або військові, або залізничники, тому я вирішила продовжити справу родичів і стати військовою. У мене до цього лежить душа».

Дівчина розповіла, що вона родом із Дніпропетровська, закінчила Академію митної служби України за спеціальністю менеджер. На запитання, чи страшно їй, Олександра відповіла, що річ не у страхові, а передусім у поклику серця.

Урочисті миті присяги закарбуються в серцях назавжди. Фото прес-служби Черкаської ОДА

— Сьогодні страшно кожному, адже на сході гинуть люди — наші близькі, рідні та співвітчизники, — висловила думку дівчина й запевнила, що не зрадить пам’яті свого дядька Ігоря Момота й боротиметься за Україну.  

Очільники області вручили курсантам головний символ нашої країни — Державний прапор і побажали, щоб він був для них не тільки святинею, а й оберегом.