У Борзнянській загальноосвітній школі №1, що на Чернігівщині, відкрито Картинну галерею імені Олександра Саєнка і районний краєзнавчий музей. Галерея розміщена у просторому й світлому приміщенні, в експозиції представлено 20 мистецьких творів (мозаїки соломою, акварель, батик) видатного українського художника та його послідовників — доньки Ніни Саєнко й онуки Лесі Майданець, які продовжують самобутній шлях свого батька й діда.

В галереї можна ознайомитися з мистецтвознавчою літературою,  яка  висвітлює творчі здобутки всіх представників роду, а також діяльність благодійної Мистецької студії імені Олександра Саєнка для дітей з вадами слуху та сиріт у Києві — філії Музею Олександра Саєнка, де мистецтво художника плекають і наслідують, а знання й досвід  юним вихованцям передають донька і онука.

Тож кожен, хто відвідає галерею, зможе доторкнутися до життєдайного Саєнкового мистецтва, вшанувати пам’ять художника, який все життя віддав творенню величних образів його доби, а також славної історії нашого народу.

У галереї передбачаються проведення уроків з мистецтва та народознавства, а також художні виставки сучасних українських художників, відбуватимуться зустрічі з діячами культури, майстер-класи з різних мистецьких технік.